کپسول 300 بار یکی از محصولات قابل ارائه توسط بالن صنعت است. بالن صنعت با ارائه با کیفیت این محصول اماده ارائه انواع کپسول 300 بار و یا کپسول های با حجم های متفاوت است. پیش از ادامه، بهتر است با صنعت تولید کپسول و سیلندر های گاز آشنا شویم.
کپسول گاز یا سیلندر گاز یک مخزن تحت فشار برای ذخیره و نگهداری گاز ها است. سیلندر ها و کپسول های گاز معمولا تانک نیز نامیده میشوند. محتویات کپسول ممکن است بسته به نوع محتویات، به شکل گاز فشرده شده، بخار مایع و یا یک سیال بحرانی باشد. طراحی یک سیلندر گاز، به طور معمول به شکل یک استوانه کشیده با انتهای صاف است و در بالای آن اتصالاتی جهت اتصال به انواع شیر ها و رگلاتور ها پیش بینی شده است.

جنس کپسول 300 بار

استانداردهای طراحی کپسول ها (کپسول 300 بار و سایر کپسول ها)، همیشه توصیه میکنند که کپسول ها با استفاده از فولاد و بدون هیچگونه جوشکاری ساخته شوند. البته سیلندرهای گاز پیشرفته تر امروزه با فولاد ضد زنگ و یا مواد کامپوزیتی ساخته میشوند. کپسول های کامپوزیتی به دلیل مقاومت بسیار بالای فیبر کربن، بسیار مناسب تولید کپسول هستند. این کپسول ها نسبت به کپسول های فولادی بسیار سبک هستند اما فرایند تولید آن ها دشوار تر و پرهزینه تر است.
همچنین سیلندر های فیبر کربن (کپسول کامپوزیت) نیاز به بازرسی بیشتری نسبت به سیلندر های فلزی دارند و به طور مثال نیاز است بازرسی های دوره ای آن ها دو برابر سیلندر های فلزی باشد. سیلندر های فلزی معمولا هر 5 تا 6 سال نیاز به بازرسی دارند البته سیلندرهایی که داخل آب مورد استفاده هستند (مانند کپسول های غواصی) نیاز به بازرسی های بیشتری دارند.

عمر مفید کپسول های کامپوزیت معمولا بین 15 تا 30 سال است در حالی که عمر مفید کپسول های فلزی حداقل 70 سال برآورد میشود. البته چند سالی است کپسول های کامپوزیتی تولید شده اند که عمر مفید آن ها تاز مانی که آسیب فیزیکی نبینند نامحدود (NLL) اس

مقررات حمل و نقل و آزمایش کپسول ها

در ایران مقررات، ضوابط و استانداردهای خاص و مرجع برای حمل و نقل کپسول های حاوی گاز های تحت فشار وجود ندارد. عموما موسسات و سازمان هایی که به صورت عمده از این تجهیزات استفاده میکنند استاندارهای خود را برای حمل و نقل کپسول ها تعیین کرده اند. (به عنوان مثال مقررات ایمنی و آتش نشانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی) اما به جز این ها متاسفانه روش های مدونی برای حمل و نقل کپسول ها در کشورمان وجود ندارد.
اما بد نیست بدانیم حمل و نقل کپسول های دارای گازهای تحت فشار، توسط بسیاری از دولت ها در سراسر دنیا کنترل میشود. در آمریکا این وظیفه به عهده وزارت حمل و نقل ایالات متحده آمریکا است. به طور مشابه در بریتانیا، مقررات حمل و نقل اروپا (ADR) توسط وزارت حمل و نقل (DFT) اجرا میشود. در کانادا سازمان کنترل کننده، موسسه فدرال حمل و نقل کانادا (TC) است.

کنترل کیفی در تولید کپسول ها

تست ها و آزمایش های مختلفی بر روی کپسول ها (کپسول 300 بار و سایر کپسول ها) در فرایند تولید انجام میشوند. برخی از این تست ها عبارتند از: آزمایش هیدرواستاتیک، آزمایش ترکیدگی (burst)، آزمایش مقاومت کششی، آزمون ضربه شارپی (Charpy)
حین تولید معمولا اطلاعات ضروری و حیاتی سیلندر بر روی بدنه آن حک میشود. این اطلاعات معمولا شامل نوع سیلندر، فشار کار، شماره سریال، تاریخ تولید، کد تولید و گاهی اوقات تست فشار است. سایر اطلاعات نیز ممکن است بسته به نوع کپسول و یا مقررات کشور تولید کننده بر روی کپسول قید شوند.
در صورتیکه کپسول مورد استفاده از نوع چند بار مصرف باشد – که اغلب چنین است – می بایست هرچند سال یک بار به روش های هیدرو استاتیک و اولتراسونیک و یا حتی بازدید چشمی مورد بازرسی و آزمایش قرار گیرند. در ایالات متحده آمریکا، بسته به نوع سیلندر آزمایش های دوره ای سالانه هر پنج یا ده سال یکبار انجام شده و الزامی است.

انصالات شیر کپسول ها

کپسول ها (شامل کپسول 300 بار و …) معمولا دارای یک شیر در قسمت فوقانی خود هستند. به شکل معمول برای جلوگیر و آسیب این شیر ها در هنگام حمل و نقل و یا افتادن کپسول، بر روی این شیر ها یک کلاهک محافظ نصب مبشود.

منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Gas_cylinder

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]